employees fuocovivo

Wat gebruiken we…

Wij wilde graag proberen om het beste pizza van de hele Amsterdam te maken, en wij weten wel dat dit echt een moelijke uitdaging is, maar wat wij willen elke dag op tafel te brengen is een product met de uitstekend kwaliteit, bereid met heerlijk ingredienten en met een precies voorbereiding.

De originele houtoven, gebouwd steen na steen (stuk per stuk) van een italiaane gespecializeerd bedreif dat vanaf drie generatie dit kunst voor brengt: oven dat hele hoge temperaturen kunnen bereiken en toelaten, en dat een unieke smaak aan de pizza geven.

De speciale menger met honderdompeling handen, hersteeld na 40 jaar in 2009, geeft, met zijn naturlijk beveging, een luchtig consistentie (structuur) aan de mengsel, zonder dit warm te maken en de naturlijk process van gezuur te vergemakkelijken (of makkelijker te maken, of sneller te maken)

Hoe maken we het…

Op een dag heb ik een man gehoord: “Een pizza maken is in principe wel makkelijk: water, bloem, zout en gist. Een heerlijke (goede) pizza maken is heel anders!”

Na jarenlange ervaring in het horeca gebied, in de banketbakkerij en broodbereiding, maar in het bijzonder want gedreven bij een puur passie, hebben wij besloten om een uniek product in de nederlandse culinaire maarkt voor te stellen (te introduceren): een heel goed pizza (of een heerlijk pizza), iets of een voedsel) dat heel bekend is in de hele wereld met een oud traditie.

Het idee is om iets met een originele formule aan te bieden, wat verteld is in de volksverhalen: “een natuurlijk gezuurd brood bereid met water, bloem, zout, en zuurdesem”. Hetzelfde gezuurd brood dat was gemaakt en bewaakt door de bakker en dat één keer per week aan de vrouwen was verdeeld om dit brood, en alle andere gebakken goederen die een natuurlijk zuurdesem nodig hebben, thuis te kunnen bereiden. Kom naar Fuoco Vivo en laat je verassen door de heerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken.

Onze Specialiteit

mozzarella fuocovivo